210 68 37 060

Αρχική Εταιρικά Νέα Είσοδος Συνεργατών

ΑρχικήΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ Αστική Ευθύνη Σκαφών

Αστική Ευθύνη Σκαφών

 Αστική Ευθύνη Σκαφών 

 

 

 

 

Από τον Μάιο του 2017 δραστηριοποιούμαστε και στον Κλάδο της Αστικής Ευθύνης Σκαφών με ένα από τα πιο ανταγωνιστικά τιμολόγια της Αγοράς! Η κάλυψη αφορά στην αστική ευθύνη ερασιτεχνικών μηχανοκίνητων και ιστιοφόρων σκαφών, ενώ δίνεται και η δυνατότητα για την προσθήκη κάλυψης Υλικών Ζημιών από Ανασφάλιστο Σκάφος και Προσωπικού Ατυχήματος. 

Το προσφερόμενο τιμολόγιο για ετήσια ασφάλιση είναι: 

 

 

 

 

Φυσικά, τα συμβόλαια μπορούν να εκδοθούν και με εξάμηνη διάρκεια ενώ, κατόπιν επικοινωνίας μαζί μας, μπορούμε να δώσουμε αντίστοιχα ανταγωνιστικές προσφορές και για άλλες χρήσεις σκαφών (Jet Ski, Επαγγελματικά) καθώς και για κάλυψη Ιδίων Ζημιών. 

 
Εφόσον δραστηριοποιείστε στον ασφαλιστικό κλάδο και ενδιαφέρεστε να συνεργαστείτε μαζί μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Πωλήσεων της εταιρείας μας. 
 
 
 
 
 

 

Υπενθυμίζουμε ότι η ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Σκαφών είναι υποχρεωτική από το νόμο και για τυχόν παραβάσεις ισχύουν πρόστιμα έως και 25.000€. 

 

 
 

Αναλυτικά σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 14 του Ν. 4256/2014 και του αρ. 55 του Ν. 4276/2014, επιτρέπεται η κυκλοφορία των παρακάτω κατηγοριών σκαφών, μόνο αν αυτά είναι ασφαλισμένα για αστική ευθύνη για σωματικές βλάβες, θάνατο, υλικές ζημίες και πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης:

 

Ποιες είναι αυτές οι κατηγορίες σκαφών 
Τα σκάφη ολικού μήκους άνω των επτά (07) μέτρων, ιστιοφόρων ή μηχανοκίνητων, τα οποία ονομάζονται πλέον πλοία αναψυχής,
Όλα τα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια που εκτελούν ημερήσια θαλάσσια ταξίδια και όλα τα μικρά σκάφη ολικού μήκους έως και επτά (07) μέτρων και των θαλάσσιων μέσων αναψυχής, τα οποία σύμφωνα με την άδεια εκτέλεσης πλόων τους θεωρούνται ταχύπλοα.
Ταχύπλοα σκάφη κυρίως θεωρούνται:
όσα ανεξάρτητα από το υλικό τους φέρουν εξωλέμβια μηχανή ιπποδύναμης πάνω από τριάντα (30) ΗP,
τα φουσκωτά που φέρουν εξωλέμβια μηχανή ιπποδύναμης πάνω από δεκαπέντε (15) HP και
όσα έχουν σύστημα πρόωσης με υδραυλική αντίδραση (water jet) και φέρουν μηχανή πάνω από δεκαπέντε (15) HP.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του παραπάνω νόμου εφόσον τα σκάφη αυτά είναι ανασφάλιστα επιβάλλεται από τις Λιμενικές Αρχές πρόστιμο από 5.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ.