210 68 37 060

Αρχική Εταιρικά Νέα Είσοδος Συνεργατών

ΑρχικήΕταιρικά ΝέαΤάκης Καπάνταης: Expert/AmTrust Ανοδική Πορεία - Υγιής Ανταγωνισμός!

Τάκης Καπάνταης: Expert/AmTrust Ανοδική Πορεία - Υγιής Ανταγωνισμός!

 

Konstantinos SpirouΓράφει:
 
 
Τάκης Kαπάνταης: EXPERT/AMTRUST Ανοδική Πορεία-Υγιής Ανταγωνισμός!
Διαβάστε το άρθρο εδώ.
 
Με αφορμή το τέλος της χρονιάς και τη νέα συνεργασία με την ΗΛΙΟΣ Μεσίτες Ασφαλίσεων Α.Ε. o Κωστής Σπύρου από το Nextdeal.gr ζήτησε από τον κ. Τάκη Καπάνταη διευθύνοντα σύμβουλο της Expert Insurance Brokers Ltd, Cover Holder of AmTrust Europe,να απαντήσει για την πορεία της εταιρείας και για το θέμα πρόσφατου κλεισίματος Ε.Π.Υ.:
 
 
Κύριε Καπάνταη, φθάσαμε στο τέλος της χρονιάς και δεν μπορώ παρά να ρωτήσω ξεκινώντας για τα αποτελέσματά σας.
 
Κύριε Σπύρου, όπως γνωρίζετε το οικονομικό περιβάλλον και το 2016 ήταν δυσμενές, ακολουθώντας μία εξαετία οικονομικής κρίσης. Μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που μπορούμε να ανακοινώσουμε τόσο αυξημένη παραγωγή ασφαλίστρων σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος  όσο και αυξημένη κερδοφορία.
 
Ποια είναι η συνταγή αυτής της επιτυχίας, κύριε Καπάνταη;
 
Δεν υπάρχει  συνταγή. Το καλό αποτέλεσμα οφείλεται σε ένα συνδυασμό παραγόντων.
 
Ο πρώτος και ουσιαστικότερος παράγοντας είναι σκληρή δουλειά και  η προσήλωση στους στόχους.
 
Ο δεύτερος είναι η με εντιμότητα και σεβασμό αντιμετώπιση των συνεργατών μας του δικτύου πωλήσεων. Τους συνεργάτες μας τους νιώθουμε ως συνεταίρους, μας βρίσκουν στο τηλέφωνο 24 ώρες το 24ωρο ακόμη και το Σάββατο και την Κυριακή αν χρειαστεί, και κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να λύσουμε κάθε πρόβλημά τους. Θέλω να τονίσω δε ότι αυτή η εντιμότητα στη σχέση μας, μετά από τα πολλά χρόνια της παρουσίας μας στην Αγορά, έχει πλέον αναγνωρισθεί και έτσι έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των συνεργατών μας και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό.
 
Ένας ακόμη ουσιαστικός παράγοντας είναι το προϊόν. Συνεργαζόμαστε μόνο με εταιρείες των οποίων τη φερεγγυότητα, όχι μόνο έχουμε ελέγξει πριν συνεργαστούμε αλλά και ελέγχουμε στην πορεία ώστε αν δούμε οτιδήποτε που δεν μας αρέσει να έχουμε το χρόνο να λάβουμε εκείνα τα μέτρα που θα προστατεύσουν εμάς, τους συνεργάτες  και τους πελάτες μας. Η πορεία μας το αποδεικνύει και η επιλογή της AmTrust το 2013, ενώ τρέχαμε με θεαματικούς ρυθμούς ανάπτυξης, μας δικαίωσε απολύτως στη συνέχεια. 
 
Τέλος δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι η αποχώρηση από την Αγορά τριών εταιρειών, εντός του 2016, μας ενίσχυσε με την έννοια ότι στόλος των οχημάτων των εταιρειών αυτών μοιράστηκε στις υπόλοιπες εταιρείες και ως εκ τούτου ένα τμήμα ήρθε και σε εμάς. 
 
Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για την επόμενη χρονιά;
 
Πιστεύω ότι το 2017 θα είναι μία ακόμη δύσκολη χρονιά. Βεβαίως μικρά σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας μπορούν να διακριθούν αλλά αυτά δεν είναι επαρκή για να αναμένουμε  μια καλή χρονιά. Δυστυχώς το οικονομικό περιβάλλον είναι δυσμενές όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για την Ευρώπη, οι δε πολιτικές συγκυρίες, εκλογές, ασταθείς κυβερνήσεις στο Νότο, κ.λ.π. δεν βοηθούν στη λήψη δραστικών μέτρων τα οποία θα βοηθούσαν στην κατεύθυνση της ανάπτυξης. 
 
Στην Ασφαλιστική Αγορά εκτιμώ ότι  θα δούμε μία μικρή βελτίωση στον Κλάδο Υγείας, η τάση υπάρχει ήδη από το 2016, μια σταθεροποίηση στα ασφάλιστρα του κλάδου αυτοκινήτου και ίσως μικρές αυξήσεις και ακούω ότι κάποιες εταιρείες επαναφέρουν το τραπέζι το θέμα της μείωσης των προμηθειών. Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να σχολιάσω την τεράστια σημασία που έχει για τους διαμεσολαβούντες η ύπαρξη ανταγωνισμού δηλαδή η ύπαρξη πολλών εταιρειών στην Αγορά. Σε αντίθετη περίπτωση οι προμήθειες  θα είχαν μειωθεί δραστικά. 
 
Αναφέρεστε σε πολλές εταιρείες και υποθέτω ότι μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνετε και τις Ε.Π.Υ. Τελευταία με το κλείσιμο μιας Ε.Π.Υ. δημιουργήθηκε πρόβλημα με το Επικουρικό. Πώς το σχολιάζετε;
 
Βεβαίως αναφέρομαι και στις Ε.Π.Υ. Εμείς δεν ξεχωρίζουμε τις Ε.Π.Υ. από τις εγκατεστημένες στην Ελλάδα, άλλωστε και αυτές εγκατεστημένες είναι, απλώς σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Ο θεσμός της Ελεύθερης Παροχής διευκολύνει δεκάδες, όχι μόνο Ασφαλιστικές αλλά και άλλες εταιρείες να  δραστηριοποιούνται σε όλη την Ευρώπη.  Έτσι διασφαλίζεται ο ανταγωνισμός προς όφελος τόσο του καταναλωτή όσο και των εργαζομένων και των διαμεσολαβούντων. Σκεφτείτε ότι χωρίς αυτές η Ασφαλιστική Αγορά στην Ελλάδα θα περιοριζόταν ίσως σε ένα ολιγοπώλιο με ότι συνέπειες θα μπορούσε αυτό να έχει. 
 
Όσον αφορά το πρόβλημα που θίξατε με το Επικουρικό, έχω τη γνώμη, και όχι αναιτιολόγητα, ότι το επικουρικό που έχει εισπράξει εισφορές, όπως και στις εγκατεστημένες έτσι και τώρα θα κληθεί να πληρώσει της ζημίες και θα μπορεί στη συνέχεια να διεκδικήσει την επανείσπραξη των αποζημιώσεων που κατέβαλε από το Επικουρικό της χώρας προέλευσης και εν προκειμένω από τη Μεγάλη Βρετανία. Στο σημείο αυτό θέλω να σημειώσω ότι σε περίπτωση διακοπής εργασιών μιας εταιρείας εγκατεστημένης σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, το Επικουρικό, υπό προϋποθέσεις, έχει τη δυνατότητα είσπραξης του συνόλου ή μέρους των αποζημιώσεων που κατέβαλλε ενώ σε περίπτωση διακοπής εργασιών μιας εγκατεστημένης στην Ελλάδα επιχείρησης αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει.
 
Ποια είναι τα σχέδια σας για το 2017;
 
Το 2017 θα συνεχίσουμε την προσπάθεια της ανάπτυξης του δικτύου πωλήσεων με άξονα την περαιτέρω αύξηση της παραγωγής και της κερδοφορίας της AmTrust. Ήδη, με αφορμή την αλλαγή των ορίων Ασφάλισης των υποχρεωτικών καλύψεων του κλάδου αυτοκινήτου, εξορθολογήσαμε το τιμολόγιο μας μελετώντας τόσο τα στατιστικά μας όσο και τα στατιστικά της αγοράς. Έτσι εμπλουτίσαμε με νέες καλύψεις το βασικό μας πακέτο, κάναμε μικρές αυξήσεις σε κάποιες ζώνες ενώ μειώσαμε τα ασφάλιστρα σε άλλες.
 
Επιπλέον, στο τέλος του 2016 προσθέσαμε νέες συνεργασίες τις οποίες προσδοκούμε να  αναπτύξουμε το 2017 με σημαντικότερη αυτή με την ΗΛΙΟΣ Μεσίτες Ασφαλίσεων Α.Ε. (HAB) η οποία έχει ήδη ενημερώσει το δίκτυο της για τη συνεργασία με την AmTrust μέσω του γραφείου μας και από την οποία περιμένουμε σημαντική συνεισφορά στις πωλήσεις μας.
 
Τέλος, θα επικεντρωθούμε και στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου Υγείας αλλά και στην ασφάλιση περιουσίας.